AZURE MIGRATE
Azure Migrate, Azure`a geçiş için kurum içi yüklerinizi değerlendirmeyi kolaylaştıran bir hizmettir. Bu hizmet ile taşınabilme uygunluğunu, performansa dayalı boyutlandırmaları ve kurum içi makinelerinizi Azure’da çalıştırmak için yapılan maliyet tahminlerini içerir. Eğer lift-and-shift taşımayı yada öncesinde taşıma işleminin değerlendirme aşamasındaysanız bu servıs tam sizlere göre.
Neden Azure Migrate Kullanılmalı?
- Azure’da çalıştırmak için kurum için VM’lerin uygunluğunu anlamak için.
- Kurum içi VM’lerin performans geçmişleri ile birlikte Azure üzerinde VM boyutlarının belirlenmesi için.
- Taşınma işleminden sonra kurum içi sanal makinelerinizin Azure üzerinde ne kadar ücretlendirileceğini görmek için.
Değerlendirmelere Ne Dahil?
- Hedef Konum : Taşımayı yapacağınız Azure lokasyonudur. Varsayılan olarak taşıma projesini oluşturduğunuz konumdur. Ancak bu konumu değiştirebilirsiniz.
- Depolama : Taşıma sonrası Azure VM’lerın kullanacağı depolama seçenekleridir. Şu anda Azure Mıgrate sadece Locally Redundant Storage (LRS) desteklemektedir.
- Ücretlendirme Planı : Değerlendirme, Yazılım Güvencesi (Software Assurance) kapsamında olup olmadığınızı ve Azure Hybrid Use Benefit’i kullanıp kullanamayacağınızı ve uygulamanız gereken Azure teklifleri olup olmadığını değerlendirir.
- Ücretlendirme Kademesi : Azure Migrate, Azure VM’lerin fiyatlandırma katmanını (temel / standart) belirtmenizi sağlar. Bu, kurum içi ortamınızın productıon’a girip girmediğine bağlı olarak doğru Azure VM ailesine geçiş yapmanıza yardımcı olacaktır. Varsayılan olarak, Standart katman kullanılır.
- Performans Geçmişi : Varsayılan olarak, Azure Migrate, bir aylık geçmişi kullanarak kurum içi makine performansını % 95 değeri ile değerlendirir. Bu değiştirilebilir özelliktir.
Azure Migrate değerlendirme sırasında buffer uygular. Bu buffer, VM’lerin (CPU, bellek, disk ve ağ için) kullanım verilerinin üstünde uygulanır. Mevsimsel kullanım, kısa performans geçmişi ve gelecekteki olası artışlar gibi konularda da buffer eklenir. Örneğin normalde 10-core’a sahip bir VM %20’lik bir kullanım oranıyla 2-core’luk bir VM’e denk gelir. Ancak eğer buffer değeri 2 ise sonuç 4 core’lu VM olacaktır. Varsayılan buffer değer 1.3’tür.